5 prirodnih maski za kosu koje vraćaju sjaj svakoj kosi

0
332
Kokosovo ulje - maska za kosu

Suha kosa, ispucani i lomljivi vrhovi? Ne očajavajte! Pomoć stiže iz kuhinje kao maska za kosu.  Donosimo vam 5 prirodnih maski za kosu koje hrane, hidratiziraju i vraćaju kosi neodoljiv sjaj.

Sastojci su lako dostupni, izrada je jednostavna a maske brzo djeluju.

Maske uvijek pripremajte svježe, neposredno prije nanošenja na kosu

Maska za kosu od maslinovog ulja i žumanjaka

– 2 žumanjka
– 5 žlica maslinovog ulja

Žumanjke dobro izmutite, maslinovo ulje lagano zagrijte i dodajte žumanjcima. Širokim kistom nanestite masku ravnomjerno po kosi, umotajte kosu folijom i ostavite da djeluje najmanje 20 minuta. Temeljito isperite.

Maska za kosu od meda i kokosovog ulja

– 4 žlice meda
– 4 žlice kokosovog ulja

Pomiješajte zajedno med i kokosovo ulje i nanesite ravnomjerno na kosu. Omotajte kosu kako bi izbjegli curenje maske i ostavite da djeluje minimalno pola sata i isperite.
Ako vam se kokosovo ulje stvrdnulo, samo ga lagano zagrijte.

Maska za kosu od banane i jogurta

– 1 banana
– 4 žlice jogurta

Izmiksajte bananu s jogurtom, nanesite na kosu, omotajte kosu i pustite da djeluje minimalno 30 minuta. Nakon toga kosu dobro isperite. Banana neka bude zrelija a jogurt punomastan.

Maska za kosu od avokada i bademovog ulja

– 1/2 avokada
– par kapi bademovog ulja

Avokado dobro izgnječite, dodajte mu par kapi bademovog ulja i kistom nanesite na kosu. Omotajte kosu folijom i pustite da maska djeluje barem 20 minuta. Kosu dobro isperite. Umjeso bademovog ulja, možete koristiti i maslinovo ili kokosovo ulje.

Maska za kosu od pšeničnih klica i papaje

– 1/2 papaje
– par kapi ulja pšeničnih klica

Zgnječite papaju i dodajte joj ulje pšeničnih klica. Kada birate papaju, obrati pažnju da je potpuno zrela, tada je najbolja za izradu maske. Nanesite na kosu, omotajte kosu i pustite masku da djeluje barem 30 minuta, nakon čega kosu isperite.

Koristite neku od ovih maski barem jednom tjedno i vaša kosa biti će nahranjena i hidratizirana. Maske uvijek pripremajte svježe, neposredno prije nanošenja na kosu. Sastojci neka budu sobne temperature, nikako ne direktno iz hladnjaka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here