Kako nadzirati koje aplikacije najčešće koristi vaše dijete na Android telefonu

0
456

U današnje vrijeme uobičajeno je da većina školske djeca posjeduje pametne telefone. Oni nude razne mogućnosti, ali naravno ne i bez potencijalnih rizika. Pamenti telefoni predstavljaju novu vrstu izazova za roditelje u usmjeravanju i učenju svoje djece kako ispravno koristiti ove tehnološke uređaje.

Kako možete znati koliko dnevno vaše dijete koristi pametni telefon i koje mu aplikacije oduzimaju najviše vremena? Jedna od jednostavnijih aplikacija koja jednostavno mjeri vrijeme, a potpuno je besplatna i ne sadržava reklame je App Usage Tracker.

Zahvaljujući ovim informacijama moći ćete znati za što vam dijete najčešće koristi pametni telefon, odlučiti koje zabrane trebate poduzeti i naposljetku upitati se treba li vaše dijete zaista ovo čudo tehnike.

Tehnologija je izazovna i vrlo je često da djeca lako postanu ovisna o njoj

Odmah nakon što je ova aplikacija instalirana i pokrenuta, bilježi sve što koristite na svojem pametnom telefonu. Ostavite je da radi u pozadini i možete je u bilo koje vrijeme pokrenuti da provjerite što vaše dijete najviše okupira. Vrlo je jednostavna i ima opciju prikaza najčešće korištenih aplikacija za odabrani vremenski period. Nakon par dana imati ćete dobar uvid i stvoriti jasniju sliku o aktivnostima vašeg djeteta na pametnom telefonu.

Ukoliko Vas ova aplikacija neće zadovoljiti svojom jednostavnošću postoje i naprednije koje možete pokušati, primjerice App Usage-Manage/Track Usage.

Aplikacije za mjerenje vremena u kojima vaše dijete provodi na mobitelu su samo jedan od korisnih alata koji će vam olakšati da vidite na što vaše dijete troši najviše vremena. Zahvaljujući ovim informacijama moći ćete donijeti neke odluke koje će možda biti bitne za daljnji razvoj vašeg djeteta. Naravno, ne postoji nijedna aplikacija koja može sve što poželite, ali vam neke mogu poslužiti kao dobra pomoć u odgoju vašeg djeteta.

Tehnologija je izazovna i vrlo je često da djeca lako postanu ovisna o njoj. Stoga treba unaprijed odrediti kako i koliko koristiti ovu neizbježnu tehnologiju današnjice.

Koristi li i vaše dijete pametni telefon? Kako ga vi nadzirete? Podijelite svoja iskustva s nama u komentarima ispod.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here