Pitalica – Tabletice supermoći

0
511
Tabletice supermoći

Za vas imamo novu pitalicu, zagonetku ili mozgalicu. Tabletice supermoći su tabletice koje kad ih popijete dobijete nevjerojatne supermoći. Pokušajte je riješiti sami bez da pročitate rješenje koje se nalazi sasvim na dnu ovog teksta. Istu pitalicu postavite svojoj djeci i ukućanima.
Često djeca razmišljaju van okvira i mogu vas iznenaditi svojom snalažljivošću i zdravom logikom.

Često djeca razmišljaju van okvira i mogu vas iznenaditi svojom snalažljivošću i zdravom logikom

Tabletice supermoći

Vaš najbolji prijatelj, kemičar po struci, izumio je tabletice koje vam daju supermoći. Potpuno su istog oblika, jedne su crvene druge su plave boje. Objasnio vam je kako one djeluju. Morate popiti jednu plavu i jednu crvenu tableticu. Kada ih popijete zajedno, odmah ćete dobiti supermoći. No budite oprezni, nikad nemojte popiti više od jedne tabletice iste boje. Istog trenutka ćete umrijeti. Poklonio vam je ukupno četiri tabletica, dvije crvene i dvije plave. Za svaki slučaj ukoliko jednu izgubite. Spremate ih u džep i pozdravljate se.

Ushićeno žurite kući.

Putem kući otimaju vas nepoznati ljudi. Ubacuju u auto i stavljaju vam povez na oči. Kad su vas dopremili u nepoznato mjesto, bacili su vas i dobro zaključali u zamračeno mjesto. Uplašeni ste. Nitko vas ne može spasiti i nitko vas više neće pronaći. Prepušteni ste sami sebi. Srećom sjetite se da vam je prijatelj darovao tabletice. Jedino vas supermoći mogu izbaviti iz ove grozne situacije. Izvadite ih iz džepa, ali toliko je mračno da ne možete raspoznati koja je tabletica koje boje.

Kako ćete se spasiti? Kako da dobijete supermoći?

Svakako nam u komentarima ispod napišite jeste li ili niste samostalno došli do rješenja.

Kliknite ovdje za prikaz rješenja ako mozgalicu nikako ne možete dokučiti.


Odgovor: Prelomite tabletice na pola, odvojite i popijte jednu hrpu.

Objašnjenje odgovora: Uzmite prvu tableticu iz džepa i odlomite je na pola. Jednu polovicu te tabletice stavite na lijevu stranu, drugi dio te tabletice odvojeno na desnu stranu. Uzmite drugu tableticu, treću i četvrtu i ponovite postupak. Kad ste završili s lijeve i desne strane imate dvije potpuno iste hrpe tabletica. Na svakoj hrpi nalaze se dvije polovice crvenih i dvije polovice plavih tabletica. Popijte sve četiri polovice sa bilo koje hrpe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here